<- Terug meer

Derde Opdorps maatjesfestival op zondag 9 juni 2013

Op zondag 9 juni organiseren de leden van Middenstand Opdorp Leeft vzw hun 3de maatjesfestival. Dat moet opnieuw een heel gezellig gebeuren worden op de Dries in Opdorp. Het evenement is een ideale uitstap voor de hele familie, want voor jong en oud is er heel veel randanimatie. Bij eventueel regenweer is een alternatieve locatie voorzien en zal het festival plaatsvinden op de overdekte speelplaats van de Basisschool. Het evenement start vanaf 14u.

UPDATE :

Het 3 de maatjesfestival gaat zeker door !!! De nieuwe maatjes zullen normaal op data van 9 juni er nog niet zijn. Door het koude weer hebben de jonge haringen niet voldoende vetgehalte om tot nieuwe maatjes verwerkt te worden. Daarom zorgen wij voor een extra alternatief. Wij zullen gefrituurde inktvisringetjes met tartare en stukje brood mooi verzorgd serveren. Voor de "Die Hard" maatjesfans zullen wij wel éénjarige maatjes van het vorige seizoen serveren. Deze werden  vandaag 1 juni, door ons bestuur geproefd.  Ze zijn ook super van kwaliteit. Voor diegene die liever geen vis eten hebben wij ook hotdogs voorzien.

De opbrengst van het gebeuren gaat dit jaar naar de “Gemeentelijke Basisschool Opdorp”. De school werkt met de leerlingen rond het thema “circus”. Daarvoor hebben ze nood aan circusmateriaal en is dus een “echte circuskoffer” noodzakelijk.

Op het menu staan er verse maatjes met Cava, witte wijn of frisdranken. Alsook gefrituurde inktvisringetjes met tartare. Voor de kinderen of voor wie geen maatjes lust, zijn er als alternatief hotdogs voorzien. De leden van "Middenstand Opdorp Leeft" zullen, samen met de directie en leerkrachten van de Bassischool van Opdorp, op zondag 9 juni zelf instaan voor het serveren van maatjes en dranken.

Een jazz bandje zal de nodige gezelligheid brengen voor de volwassenen tijdens het maatjesfestival. Terwijl mama en papa zich te goed doen is er

 voor de allerkleinsten er een springkasteel en kindergrime voorzien. 

- Om 15u vindt een optreden plaats van de min-twaalfjarigen van “Moving Baasrode”. Zij brengen een demonstratie dans en rope skipping. 

- Om 16u zal dan de “circuskoffer” plechtig worden overhandigd aan de leerlingen van de Opdorpse Basisschool. 
Aansluitend brengen deze leerlingen een circusoptreden en zullen ze de nieuwe circusmaterialen meteen kunnen gebruiken. Er zal ook gezongen worden door de kinderen. 

Maatjesfestival zondag 9 juni vanaf 14u tot 18u op de Dries te Opdorp. 
Met dank aan het gemeentebestuur en technische dienst van Buggenhout. 
Met dank aan de directie, leerkrachten van de Gemeentelijke Basisschool Opdorp.

Organisatie Middenstand Opdorp Leeft vzw Erik Coppens , Voorzitter 0475/255543.

Tweede Opdorps maatjesfestival op zondag 19 juni 2011

Iedereen welkom van 14h tot 18h op de Dries aan het oud-gemeentehuis.

Middenstand Opdorp Leeft vzw organiseert de tweede  editie van hun maatjesfestival.

Dit jaar nodigt Opdorp BOB uit. BOB staat voor Buggenhout, Opstal en Briel. Uiteraard is iedereen welkom !! Wij gaan er proberen een waar groots "Buggenhouts" volksfeest van te maken met live optredens en natuurlijk kinderanimatie.

Op het menu staan maatjes op verschillende wijzen en natuurlijk voor de kinderen of niet fanaten zullen er ook hotdogs zijn. Dit zullen wij serveren met Cava, witte of rode wijn of frisdranken.

Dit jaar zal dit door gaan op de Dries ter hoogte van het oud-gemeentehuis tussen 14 en 18h. Bedoeling is ook dat wij het gemeentehuis openstellen voor bezoekers.

Eerste maatjesfestival op zondag 14 juni

Iedereen welkom van 14h tot 17h in de tuin van het kasteel

Op zondag 14 juni van 14h tot 17h organiseert "Middenstand Opdorp Leeft" haar eerste editie van hun "maatjesfestival". Dit in openlucht in de tuin van het kasteel van Opdorp, Vekenstraat 1. Gewoon allemaal gezellig samen maatjes happen, met een glaasje witte wijn of cava en voor de allerkleinsten is er zelfs een springkasteel voorzien. 

 

 

Maurice Wauters "Cyriel uit Witterke (VTM)" zal op het maatjes festival live optreden. Hij zal als visser de hele namiddag gepaste liederen zingen alsook spelen op zijn draaiorgel. Het kasteel van Opdorp


Tevens houdt "Ter Palen" het heemkundig museum in het kasteel voor u open. Er is een geleide wandeling voorzien. Dit is de ideale tussenstop tijdens uw zondagnamiddag wandeling of fietsuitstap.

Oproep aan families "Opdorp" en "Van Opdorp"

Bovendien doen wij een speciale extra oproep naar de mensen waarvan hun familienaam het woord Opdorp draagt. Wij hebben gelezen dat vele mensen via de site van opdorp.be hun roots gelinkt aan hun familienaam opzoeken. Dus als u mensen kent met de naam "Opdorp, Van Opdorp of d' Opdorp" mag u deze ook vriendelijk uitnodigen. En bovendien op vertoon van hun identiteitskaart krijgen zij hun éérste maatje gratis op zondag 14 juni 2009.

Nadien proberen wij een groepsfoto te maken van deze grote familie.

Info Middenstand Opdorp Leeft vzw.
Erik Coppens 0475/25 55 43 mol@opdorp.be

 
klik hier : Reunie 2009 familes "Opdorp" te Opdorp in de tuin van het kasteel.
Zo een dertig  families "Opdorp" zakten af naar het maatjesfestival. In totaal waren deze met vrouw en kinderen goed voor een negentigtal Nederlanders en Vlamingen.